23.05.2020

Herkes İçin Kolay Psikopatoloji


Herkes için kolay Psikopatoloji

Şu sıhhatli genç dinamik girişken şakacı vücut dilini iyi kullanan vb.-bütün övgüler onun üzerine olsun- Hicaz'ın sahibi, dinin ve kâbenin direği Salman'a bakıp bizim köhne tarihimizi düşledim de. Fatih kardeş katliyle sıyrılırken o bütün amca oğullarını öldürmek zorunda; ya yazık!

Bizde her an öldürülecek diye iç oğlanlarla beraber sarayda korkak yetiştirilen şehzadelerden birazcık akıllı olanı hemen deli dumrul numarasına yatardı; bu numaraları onlara öğreten, acayip diller bilen egzotik siyahî bir hokkabaz hemen her zaman yemişlik iskelesideki esir pazarında bulunurdu

Bir gün Malta'dan gelen el konmuş mallar arasında bir Felemenk bulundu, adam tüccar da değildi, soylu olmalıydı, hatta farsça dizeler biliyor bazı duaları okuyup etrafındakileri alkışlatıyor mavi boncukları topluyordu, saraya esir olarak alındı: böylece ilk "vakıf üniversitemiz" kuruldu.

*

Türk budunu en sıhhatli budun olduğunda kardeş katli yoktu; ama baba öldü mü mutlaka ülkeyi (khırgız çaldığı malı) galebe çalmak için birbirleriyle savaşmak, kim güçlü kim hâkim göstermek zorundaydı Gök-Tengri'ye: kocakarı da tüyü bitmemiş delikanlı da bu anı beklerdi, diş bileyerek.

Uyuyan kaplan diye bize yutturulan kurnaz kayseri tüccarlarının kağıttan kaplan, yani akpden devlet güvencesi olmadan kürek sallamayan tembel ve yastık altı dolarcı olduğu ortaya çıktı. Parti Kapitalizmini Çin'den aynen aldı, uyguladı: Nomenklatura ve Havuz ülkenin kaynaklarına daldı

Ne kadar çirkef, yırtık, arsız, yeni görme, zor şartlarda ve imrenerek gecekondu veya taşra yurtlarında ne kadar Vatan haini, Arap sermayesi olmaya meraklı, revaklı salon-salomanje, altın yaldızlı kütüphane süsü tefsircisi varsa medyaya doluştu: Başını açan akpliyim dedi, duygulandık.

Yedi düvelin ezdiğine zorla İngilizce Matematik kursunu kolej diye yutturan Cia şubelerini kapattı, İzmir serbest kaldı. Kozmik oda herkesin masasındayken Arınçvâri otosuikastler ve ototerörle seçimler manipüle edildi: Baykal diskalifie.
Tuncelili kart-kurtçu chp'nin başına getirildi.

*

Bir reklam:
Küçük ve Orta Büyüklükte Kobi gibi olan Mevlâm Sigortacılık Hizmetleri A.Ş. iftaharla yeni reklam kampanyasını sunar:
"Eşşeği saldım çayıra, Mevlâm kayıra*"
*Kayra Sucukçuluk ile bir ilgimiz yoktur, onlar başka; biz sadece malzeme temin ediyoruz.
Kayra: Mevlâm bizden değildir.
*

Bu kadar yalanı insan yazmasa kendisi de unutacağından, ve de devlette süreklilik esas olduğundan, aynı mısır piramidlerindeki gibi ruhban sınıfı (yarı askerî, adanmış bürokrasi) hep kozmik vb kapalı bir sandukaya ihtiyaç duymuştur. bkz. Musa'nın on emir sandukası, ama gene de çalındı.

Bugüne kadar o nato üssü benim o lordlar kamarası senin avrupai havalarda gezen komutanlar emekli olunca hemen bunadılar&tv karşısında kendi kendilerine ötmeye başladılar. Ayıbı ayıpla örteriz diye rusya hava kalkanını natonun bağrına sokma teknolojik cahilliği da milyonlara mâl oldu. Esat hep kârda.

Gerçek siyasî ve durdurulamaz Selefilik batıda çığ gibi büyürken içerde kendi kalesine gol atar gibi maturîdilik (emperyal ehlî kitap antik imparatorluğu artığı), bilimi de vanrilok gibi kullanan bu obskürantist sistem yerine, yaşayan tek tanrı tek başgan tek tüze tek boy makûl kabul edildi.

Bir kaç sınır dışı harekatı durdurulunca küsen ve de bütün dünya korona ile savaşırken, keyifli ve arsızca bir şantaj işletildi: taşraya yerleşmiş kendi halinde göçmen kitleler edirneye bir gecede akın akın almanyayı fethe çağrıldı, akibetlerinden haber hâlâ yok. Ama türk-yunan dostluğu bitti.

Kürtler masif bir şekilde kuzey ırak erbil süleymaniye abd hocalı üniversitelerde okumaya gidip ortada ucuz işgücü kalmayınca kafkasya ve suriye sınırı açıldı: demografik pogrom başlatıldı. Hikmet Çetinkaya bile Afganistanda şaştı kaldı durup dururken (kışkırtılan) bu sünnî sûni göçe.


Nüfusunu ve nüfuzunu genişletmek isteyen Go ile aydınlanmış, içeride yahşi komünist görünümlü, dışarda vahşi kapitalist Çin bu OrtaDoğuDin vb ilkelliklere son vermek için virüsü önce Balık kendi hâline saldı: G5 önünde Devletlerin secde etmesini sağladı. Zaferi kutlu olsun, amen.

Komutanlarını merkeze alamadan Suriye'ye Rusya zaferini engellemek için giren ABD 1 martın intikamı "güvenli bölgeleri" İrak'a kadar genişleterek haritayı tamamladı. Rusları kızdıran, destekli Çeçen kahramanlarıyla İblid kitlendi. Almanya ve Fransa bile ben bulaşmam artık Soçi dedi.

*
Şeriat faaliyetleriyle odak olduğu tescillenen parti iktidara gelince kendini kamuoyunda meşrulaştırmak için takiyede zirve yaparak AB kriterlerinden çoğunu yerine getiren yasal değişiklikleri (Ermeni Vakıfları meselesi) gerçekleştirdi; ancak Kürt sorununda durunca AB’yle ilişkiler koptu.

O zaman zaten anladık ki bunun müslümanlıkla ilgisi ancak Fetönün komünizmle savaştaki etkisi kadardır, yani sıfır. Böylece akpnin derin devletin kürt sorununda taktik bir manevrası olarak, Erbakan’a ihanetle kurulan bir sırtlanlar sofrası olduğu Oslo sürecinin ortaya çıkmasıyla anlaşıldı.

Buna kızan iktidar Sudan'daki vb. lanetlenmiş yönetimlerle paralel faaliyetlerle Mısır, Suriye düşmanlığını icat etti; buna (turnusola) çok memnun olan İsrail Gazzada sertleşti: Demokratlar bizi sevmiyor, Trump gelsin diye dua eden iktidara büyük bir sürpriz kendi içinden geldi 15/16.


Ne tuhaftır ki gündelik yaşamda rastladığımızdan çok daha fazla deli partilerde, gençlik kollarında, merdiven altı tarikat Kuran kurslarında, yatılı yurtlarda, Küllük tarzı zehir yuvalarında var: Ortak özellikleri olduklarını (istedikleri) şeyin tam karşıtına dönüşmek: Ne Yaman Çelişki

Şöyle bir teori vardı bir zamanlar: En eskilerin yaman çelişki dediği şeyin adı bir "kendinden uzaklaştırma, def etme mekanizmasıyla "komplo teorisi" oldu; sonra Üst Akıl oldu; şimdi niye Diyalektik Akıl demeyelim olanlara: Aşırı sağcı parti Mhp koalisyonunda Öcalan için idam kaldırıldı!

*

Bizim psikanalitik kulağımıza göre birisi bu kadar sık "yerel ve millî" diyorsa, ilk kuşkulanmamız,sonra da kuşkusuz bir şekilde teşhis koymamız gereken şey (bkz. Freud, "Verneinung", Dénégation[1] makalesi) şudur: Bu kişi ve yapılan iş ne millî ne de yereldir! (Herkes İçin Kolay Psy)


[1] Also see Jacques Derrida, « Nasıl Konuşmazlık Edilebilir -İnkârın İkrârları” (in Din Üzerine Metinler, der.Recep Alpyagıl).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder